20. dubna 2024, IPPO

Martin Staněk: Mladá ODS je slyšet!

rubrika: Komentáře

Mladá ODS se v neděli na 31. kongresu strany v Ostravě představila všem svým stranickým kolegům. Chce oslovit 400 tisíc nových mladých voličů, kteří půjdou k příštím parlamentním volbám.

Spolupráce Občanské demokratické strany s mládežnickými organizacemi má svou dlouholetou tradici. Vedle Mladých konzervativců, jež ale působí více samostatně a mají svoji vlastní spolkovou samosprávu, působila od roku 2016 na této scéně i platforma Mladých občanských demokratů. Ta se dnes transformuje právě do Mladé ODS.

Mladá ODS je zapsaným spolkem v čele se svým vlastním vedením. V jejím čele stojí tříčlenné předsednictvo. Role historicky prvního předsedy se ujal jeden z předních tvůrců a podporovatel celého projektu Michal Chládek, jenž zároveň vedle toho působí i jako advokátní koncipient, obecní zastupitel a místopředseda Pravého břehu – Institutu Petra Fialy. Po jeho boku mu budou zdatně sekundovat bývalá zástupkyně tiskového mluvčího ODS a dlouholetá popularizátorka politiky pro mladé Kateřina Lodrová jako 1. místopředsedkyně a student právnické fakulty a poslanecký asistent Richard Beran jako místopředseda.

Stěžejním úkolem Mladé ODS je  vytvářet prostředí stimulující osobnostní, profesní, sociální, politický a duchovní růst svých členů stejně jako podporovat ODS a pravicové, liberálně-konzervativní politiky obecně. Chce se rovněž zaměřit na výchovu a vzdělávání politicky aktivních mladých lidí a vytvářet zázemí pro jejich osobní a politický rozvoj.

Zástupci Mladé ODS na kongresu zdůraznili témata, která mladé lidi zajímají a která je trápí. Mezi nejčastější problémy mladých patří především téměř nedostupné bydlení, hospodářská situace s ohledem na jejich vlastní budoucnost a problematika rovnosti mužů a žen.  Na tyto otázky nabízí Mladá ODS své vlastní recepty a chtěla by je postupně představit veřejnosti nejen na sociálních sítích, ale i za pomocí debat a výjezdů do regionů. Předseda Michal Chládek a 1. místopředsedkyně Kateřina Lodrová na kongresu také předestřeli, že cílem je oslovit až 400 tisíc nových voličů, kteří půjdou k volbám do poslanecké sněmovny v příštím roce. O důležitosti prvovoličů plamenně hovořili třeba i šéf Senátu Miloš Vystrčil nebo europoslanec Alexandr Vondra.

“Byť téma dostupného bydlení rezonuje především v levicových kruzích, recept mají i mladí občanští demokraté. Měla by jím být zrychlená výstavba bytů formou zjednodušení byrokracie, což by se mělo propsat i do výsledných cen jednoduchou rovnicí: větší nabídka – menší cena”, uvedl jako svůj klíč k dostupnějšímu bydlení  Michal Chládek.

Na omlazení a modernizaci ODS pracují nyní hned tři organizace: Mladá ODS, Mladí konzervativci a nebo projekt Česko plus.Především spolupráce Mladé ODS s Mladými konzervativci je dnes na skvělé úrovni a místo rivality dnes obě organizace táhnou za jeden provaz. Z jejich členů by se podle předsedů obou organizací měli v budoucnu rekrutovat asistenti, stážisté a zejména budoucí ministři a další politici s logem občanské demokracie.

štítky: #Mladá ODS



Naše nejnovější výstupy

11. října 2024, IPPO

Martin Staněk: Digitalizace ve zdravotnictví běží podle plánu

Vláda Petra Fialy v minulém týdnu na svém zasedání schválila zákona o elektronizaci zdravotnictví. Ten nyní poputuje do sněmovny. Nová úprava by tak měla začít platit od začátku roku 2026. Zvýšit by měla nejen komfort pacientů, ale především usnadnit přenos dat mezi jednotlivými zdravotnickými zařízeními.

10. října 2024, IPPO

Kateřina Hloušková: Novela školského zákona: Školství je pro vládu prioritou

V roce 2025 se do českého školství investuje téměř 291 miliard korun. To je naprosto rekordní částka, která se meziročně zvýšila o 22 miliard. Mimochodem jen toto navýšení představuje větší sumu peněz než je celý rozpočet Ministerstva kultury. Všechny divadla, koncerty, galerie, hrady, zámky, festivaly, muzea, výstavy prostě veškerá kultura, na kterou není Česká republika úplně chudá, nás stojí méně, než kolik je v příštím roce přidáno českému školství. Největší část těchto peněz půjde do regionálního školství, jinými slovy do základních a středních škol, kde platy učitelů vzrostou o 7 %. Přesto to budou velmi pravděpodobně právě tyto školy a učitelé, nikoliv hudebníci, kasteláni či kurátoři, kdo bude mluvit o stávce, podfinancovanosti a o tom, že jejich resort není pro vládu prioritou. Je. A dokazuje to i aktuální novela školského zákona.  

9. října 2024, IPPO

Michal Chládek: Oligarchicko-mediální komplex, Piráti a Seznam Zprávy, soud vs. Bartoš

Poslední týdny jsou pro milovníky dramatu super podívanou. Piráti opouštějí vládu, aniž by je někdo vyhazoval. „Provalil“ se oligarchicko-mediální komplex, do kterého jsou zapojeni Seznam Zprávy, Michal Půr, ODS a kdo ví kdo ještě. A to i přesto, že jedna z hlavních agend Seznam Zpráv jsou „kauzy“ Pavla Blažka a Michal Půr se minimálně v posledních dílech Insideru netváří jako největší milovník ODS. V rámci tohoto komplexu možná podle přesvědčení některých „odborníků“ funguje i krajský soud, který rozhodl, že Ministerstvo pro místní rozvoj opakovaně zasahuje do veřejných zakázek.

4. října 2024, IPPO

Pravej podcast: Pravej podcast: Piráti potopili digitalizaci. Jak z toho ven?

Piráti potopili digitalizaci. Jak z toho ven? Na to vám odpoví Jirka s Michalem ve speciálu přímo z Poslanecké sněmovny! Jaký byl reálný důvod konce Ivana Bartoše ve vládě? Co vlastně znamená slovo "funguje"? A kdo skutečně digitalizuje Česko? Otázky ohledně digitalizace stavebního řízení zodpoví Jirka Havránek a Michal Chládek v nejnovějším díle Pravýho podcastu!

1. října 2024, IPPO

Michal Chládek: Analýza digitalizace stavebního řízení v kostce

Výstavba bytů je výrazně ovlivněna rychlostí stavebního řízení, která je zásadním faktorem pro umožnění rychlé realizace stavebních projektů. Tento proces je především závislý na dvou klíčových faktorech: digitalizaci a prováděcích podzákonných předpisech, které připravuje Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR). Digitalizace stavebního řízení má potenciál zjednodušit a urychlit celý proces, od podávání žádostí až po komunikaci mezi úřady. Nicméně, navzdory slibům a investicím, je implementace digitalizace stále nedokončená.