12. prosince 2019, IPPO

Klub IPPO: Pracovní setkání primátorů náměstků, starostů, místostarostů a radních

rubrika: Reportáže

Ve čtvrtek 12. 12. uspořádal IPPO ve spolupráci s ODS již tradiční Pracovní setkání primátorů náměstků, starostů, místostarostů a radních ODS. Patrony tohoto setkání byly plzeňský primátor Mgr. Martin Baxa a starosta Líbeznic Mgr. Martin Kupka.

V rámci dopoledního programu byly představeny projekty starostů za ODS v oblasti péče o krajinu a životní prostředí. V průběhu dopoledne jsme tak navštívili Berounku v Radotíně, Jizeru v Benátkách nad Jizerou a zároveň jsme se dozvěděli, jak se na sucho a další klimatické výzvy připravují v plzni či severočeské Smržovce.

„Dnešní setkání je důkazem, že péče o životní prostředí je skutečně pravicovým tématem. A naši dlouholetí starostové ve svých obcích udělali několik konkrétních kroků a opatření pro to, aby se v jejich městech a obcích žilo lépe. Sledovat výsledky práce mých kolegů bylo velkou inspirací nejen pro mě, ale i pro další komunální politiky zvolené za ODS,“ komentuje průběh této části místopředseda ODS Martin Kupka.

V následujícím bloku týkajícím se stavebního řízení představil Martin Kupka kolegům, jaké konkrétní kroky se ODS podařilo prosadit v digitalizaci stavebního řízení, kdy Poslanecká sněmovna schválila návrh změny zeměměřičského zákona a stavebního zákona, díky kterému vznikne nejen digitální technická mapa České republiky, ale zároveň dojde i k plné digitalizaci stavebního řízení v ČR. „Toto je opravdu revoluční krok a zároveň cesta, kterou máme jako země jít. Mluvit o nutnosti centrálních úřadů pro zjednodušení komunikace, to je v 21. století opravdu tmářství,“ říká Kupka.

Na závěr došlo k velmi bouřlivé diskuzi na téma připravované rekodifikace stavebního zákona, kdy drtivá většina přítomných odmítla změny, které by razantně zasáhly do pravomocí měst a obcí. „Vládní návrh nového stavebního zákona představuje nejen bezprecedentní zásah do veřejné správy v Česku, ale přinesl by obrovské riziko pro fungování stavebního řízení. Jeho jediným reálným přínosem bude, že na několik let ještě více zpomalí už tak zdlouhavé stavební řízení. Je nezbytné tomuto nebezpečnému kroku zabránit.," hodnotí rekodifikaci Martin Baxa. „Slibuji, že budeme tlačit na vládu, aby tento svůj záměr změnila. A pokud ne, jsme připraveni předložit funkční úpravy,“ dodal závěrem Martin Kupka.

 

štítky: #Setkání starostů



Naše nejnovější výstupy

11. dubna 2024, IPPO

Martin Staněk: Důchodová reforma hnutí ANO, jakou svět neviděl

Již několik volebních období hovoří představitelé všech parlamentních stran o nutnosti přijetí důchodové reformy. Vláda Petra Fialy je první, které se podařilo přijít s uceleným balíkem opatření a reforem v důchodovém systému, jež by měly zajistit, že se důchodů dočkají i mladší generace. Hnutí ANO tuto reformu kritizuje a tvrdí, že má vlastní a “lepší” návrh. Odmítá jej však ukázat.

8. dubna 2024, IPPO

Martin Staněk: Veřejné finance se dostávají do formy. Rozpočet za březen má o 60 miliard menší deficit než loni

Vláda Petra Fialy si za jeden ze svých hlavních cílů dala ozdravení veřejných rozpočtů zdecimovaných za předchozích vlád hnutí ANO. Vládní snaha nese své ovoce. Za měsíc březen skončil státní rozpočet v deficitu o 60 miliard menším než v roce předchozím. Jde o nejlepší čísla za posledních pět let.

27. března 2024, IPPO

Pravej podcast: Politika a konspirace - Host: Honza Palička

Právo, noviny, PR & hlavně podcasty… To vše v sobě Honza Palička❗ Česko země podcastů Jak hodnotí současnou situaci na trhu? A co soudí o jeho budoucnosti?  Regulace návykových látek  Proč kritizuje zákaz HHC? Jak lépe nastavit spotřební daň na nikotinové výrobky? A co tiché víno? Sekty a konspirace v Čechách  Existuje u nás okultismus? A jaké bylo jeho první setkání s jehovisty? Odpovědi nejen na tyto otázky naleznete v novém díle Pravýho podcastu.

27. března 2024, IPPO

Jan Hroudný: Souboj o viceprezidenta

Americké prezidentské primárky jsou už prakticky u konce. V posledních státech se sice budou konat ještě v červnu, ale karty už jsou reálně rozdány. Ameriku znovu čeká souboj „starců“ Bidena a Trumpa. I kvůli jejich vysokému věku bychom se měli soustředit na výběr viceprezidenta, který je v případě úmrtí nebo rezignace ve funkci vystřídá.

13. března 2024, IPPO

Martin Staněk: Inflační cíl ČNB dosažen! Inflace na 2 %

Za únor dosáhla míra inflace v České republice nejnižší hodnoty od prosince 2018. Růst spotřebitelských cen naplnil dlouhodobý cíl České národní banky a zastavil se na 2 %.